Хотели и СПА Центрове

Проблем:

COVID-19 e в състояние да остане активен, по последни научни изследвания, между три и четири седмици и да се запази във висока концентрация във въздуха в продължение на минути на повече от 2 метра разстояние. Фактът, че хотелската стая е без бактерии и вируси, подобрява благоразположението и спокойствието на гостите. В отговор на пандемията от коронавирус, хотелските вериги по света обявяват различни програми за почистване и превенция, с цел увеличаване на заетостта.

 

В допълнение съоръженията в спа и уелнес зоните, които са трудни или невъзможни за дезинфекция (например спа басейни с термални и лечебни води), създават специален набор от проблеми и обикновено изискват много високи темпове на обмен на водата, за да се поддържа качеството ѝ. Условие за постигане на дезинфекция с който и да е биоциден химикал е да се задоволи нуждата от окислители в обработваната вода като е необходимо да се осигури достатъчно количество химикал.

Услуги:

  • Дезинфеция на клонове климатични и вентилационни системи
  • Дезинфекция на стаи, общи площи и други сервизни помещения
  • Стерилизация на спално бельо чрез студено изпиране с озон
  • Стерилизация на прибори
  • Дезинфекция на униформи
  • Дезинфекция на багаж
  • Контактна дезинфекция с озонирана вода
  • Дезинфекция на хотелски транспортни средства
  • Дезинфекция на СПА зони и басейни
  • Дезинфекция на складове за съхранение на хранителни продукти (месо, зеленчуци, плодове, напитки)

Решение:

Най-често срещаните мерки включват увеличаване на честотата на почистване на общите площи, увеличаване на броя на наличните средства за дезинфекция на ръцете, използване на специализирани продукти за почистване.  Универсалното и ефективно приложение на озоновите системи и тяхната лесна за експлоатиране активност прави метода подходящ за използване в иначе труднa за поддържане хотелска среда, обвързана с  дезинфекция от всякакво естество и мащаб на въздух и труднодостъпни повърхности.

Научи повече, изтегли презентация

Озонът може да се разглежда като най-мощния окислител и дезинфекциращ агент, който се предлага, особено за пречистване на спа басейни. Оозонът окислява много примеси (напр. предшественици на THM) и микроорганизми (дезинфекция), като по този начин намалява нуждата от хлор. Редуцираната необходимост от влагането на хлор позволява на хотелите да постигнат окончателна дезинфекция на водата с по-малко количество остатъчни частици свободен хлор.

+359 882 444 220
+359 882 444 244

info@ozonola.com
sales@ozonola.com

София,
бул. Ботевградско шосе 491

Дезинфекцията на вода с озон от 27 години е част от нашия бизнес – с повече от 200 монтирани озон генериращи системи по света. В настоящия период на глобална пандемия и бурното въвеждане на средства за лична и обществена превенция и хигиена, OZONOLA – базирайки се на  дългогодишна експертиза на NOLA 7 – разработи и приложи, в тясно сътрудничество с български научни и научнопроизводствени звена, серия от продукти и услуги, базирани на озон, в помощ на най-неотложните обществени нужди за масово хигиенизиране и намаляване на епидемиологичния моментен риск.